facebook_pixel
Velg avdeling
Artikkel

Frigi plass på iPhone

Plassmangel er ofte et problem for iPhone-brukere som har telefon med laveste minne. Selv om man sletter unna, så opplever man stadig at det går fullt igjen. Dette er et problem man hele tiden må forholde seg til om man lagrer noe bilder og musikk på telefonen. Men det finnes heldigvis noen triks for å […]

Plassmangel er ofte et problem for iPhone-brukere som har telefon med laveste minne. Selv om man sletter unna, så opplever man stadig at det går fullt igjen. Dette er et problem man hele tiden må forholde seg til om man lagrer noe bilder og musikk på telefonen. Men det finnes heldigvis noen triks for å slippe å måtte holde på med dette hele tiden. I tillegg til at man manuelt kan slette unna apper, musikk og bilder, så er det også et godt triks å bruke iCloud-muligheten. Man har lagringsplass på iCloud inkludert med kontoen på inntil 5GB, og trenger ikke betale mye for å utvide dette. Man bør også sjekke om det lastes ned oppdateringer i bakgrunnen som fyller opp minnet.
Men utover dette finnes det andre triks for å lure telefonen til å rydde vekk ting som finnes andre steder. Det har også dukket opp et triks på nett som innebærer at man kan initierer leie av en film for å rydde plass.

Slette apper, bilder og musikk

Den viktigste metoden er den mest opplagte. Når det går fullt, så er den raskeste løsningen å slette apper eller musikk. Når du sletter bilder, blir ikke disse nødvendigvis slettet umiddelbart, selv om du sletter dem fra ”Nylig slettet”. Det kan ta litt tid før disse frigir plassen. Når man har en iPhone med lite lagringsplass, kan det være frustrerende å måtte gjøre dette rett som det er. Hvis man ikke har implementert andre løsninger, så kan dette være nødvendig ganske ofte. Bruk av iCloud kan være en bedre løsning. Man sjekker hvor mye plass som er igjen under Instillinger->Generelt->Lagring og iCloud-bruk.

Synkronisere bilder og annet til iCloud

Når man har såpass lite lagring, er det faktisk lurt å benytte seg av iCloud. Noen er faktisk blant dem som ikke ønsker at filene lagres i skyen, men for å utnytte plassen best mulig på telefonen, så kan det være lurt å aktivere iCloud-lagring. For skeptikerne der ute, så kan det nevnes at selv om du velger ”Optimaliser iPhone-lagring” så forsvinner ikke bildene. De bare lagres i et komprimert format og hentes på iCloud om du ønsker å se på versjonen i full størrelse. Ved å optimalisere lagringsmengden, så vil dette alltid frigi plass på iPhone slik at du ikke går tom for plass når du trenger det. Men det kan gå raskt å bruke opp den inkluderte plassen. I så fall, må du utvide lagringsplassen. Innstillinger for iCloud finner du under Instillinger->iCloud.

Et ikke-standard triks

Selv om man utfører stegene i de to forrige avsnittene, så er det ikke sikkert du får frigitt plassen umiddelbart. Men det finnes et triks for å fremskynde at man kan frigi plass på iPhone. Dette trikset er ikke en dokumentert løsning fra Apple, men er en løsning som brukere har kommet over ved en tilfeldighet. Hvis du åpner Videoer-appen og velger en film som krever mer plass en du har tilgjengelig, så kan du klikke på ”Leie”. Det er viktig at du velger ”Leie” og ikke kjøp, da dette ikke krever noen betaling fra deg når du ikke har plass til å laste ned filmen. Da du ikke har nok plass, vil du snart få en melding som foreslår at du kan gå inn på innstillinger for å sjekke plassen, eller avslutte. Hvis du velger å gå inn på innstillinger, så vil du se at du har fått mer plass. Men dette gjelder kun hvis du har noe plass å frigi. Det vil si at det finnes backup av bilder og annet på iCloud slik at iOS kan komprimere det du har på telefonen.

Automatisk nedlastede iOS-oppdateringer

Hvis man har slått på automatisk oppdatering av iOS, så vil man også oppleve at nye oppgraderinger lastes ned i bakgrunnen og opptar plassen. Disse kan også slettes under Lagring og iPhone-bruk.

Ved hjelpe av disse rådene, så bør du få plass på telefonen din.